Információs szám
+36 20 274 0937
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    6720 Szeged, Arany János u. 7.

  • Levelezési cím
    6720 Szeged, Arany János u. 7.

  • Telefon
    0662676029

  • Fax
    0662676029

  • E-mail
    iroda@nexusalkusz.hu

  • Ügyvezető
    Rákos Tamás

  • Adószám
    11081186-1-06

  • Cégjegyzékszám
    0609003983

Brutális gyilkosságot visznek vászonra
Utolsó módosítás: 2016.09.29
http://showrisk.hu/blog/brutalis-gyilkossagot-visznek-vaszonra/

Brutális gyilkosságot visznek vászonra

by Molnar Judit Anna

December elején indul Szász János legújabb filmjének forgatása, a Sóhajok hídja egy budapesti bűntettet dolgoz fel. A nagy füzet rendezője új megvilágításba helyezi az esetet és a szereplők mozgatórugóit, ugyanis a feleség szemszögéből mutatja be az eseményeket. A forgatás biztonságáért a Showrisk felel. 

Szász János új filmjében a 20. század egyik legbrutálisabb budapesti bűntettét dolgozza fel Sóhajok hídja címmel. A Léderer-ügyként elhíresült gyilkosság során Léderer Gusztáv katonatiszt és felesége haszonvágyból különös kegyetlenséggel és hidegvérrel megölte Kudelka Ferenc gazdag hentesmestert. Szász filmje új megvilágításba helyezi az esetet és a szereplők mozgatórugóit, ugyanis a feleség szemszögéből mutatja be az eseményeket. A prostituált életével szakító, évekig megbecstelenített nő makacsul hisz újra megtalált tisztaságában és szüzességében, amikor találkozik új csábítója, a vágóhíd-tulajdonos vágyaival. Szász János új filmjében a konkrét eseten túlmutató motívumokat keresi, a kegyetlen katonatiszt, a szűzlány prostituált és a szenvedélyes ostoba hentes történetében az ember sötét oldalát tárja fel.

A Filmalap támogatásával és fejlesztő csapatának közreműködésével készült forgatókönyvet Szász János írta Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével. A cselekmény fő helyszínei, a vágóhíd, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Szöllősi Géza (Taxidermia, Ópium, A nagy füzet) és Végvári Zsófia (Kaméleon) tervezi. A Sóhajok hídja az Unio Film gyártásában készül, producere Bodzsár István, társproducere Csutak Tamás. A film operatőre Máthé Tibor (Az én XX. századom, Woyzeck, Witman fiúk).

A forgatás december elején kezdődik budapesti és vidéki helyszíneken. A főszerepekben Nagy Zsolt (Léderer), Gryllus Dorka (Lédererné) és Hegedűs D. Géza (Kudelka) lesz látható.

A Sóhajok hídja a tervek szerint 2017 első felében kerül a mozikba.

Minden jog fenntartva © 2013 Nexus Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2019.02.25